Skip to content

TWÓJ PORTAL INTERNETOWY W REGIONIE

  • Strona główna
  • aktualności
  • NA SKRÓTY
    • aktualności
    • PRZEMYŚL
    • nasze patronaty
    • WROTA KULTURY
    • Krajowa Administracja Skarbowa
    • sport
    • STAROSTWO POWIATOWE
    • artykuł sponsorowany
    • MUZEUM NARODOWE ZIEMI PRZEMYSKIEJ
    • NASZ PRZEMYŚL
    • ZUS
    • WARTO ROZMAWIAĆ PYTAĆ SŁUCHAĆ
    • młode talenty
    • polityka – politycy
    • rada miasta
    • 3.Podkarpacka Brygada Obrony Terytorialnej
    • galeria sanowa
    • BIZNES REGION
    • GMINA ORŁY
    • PM INTERNATIONAL
    • KINO HELIOS
    • kulturalny remanent
    • poeci – literaci
    • TEATR – KINO
    • przeglądARKA kabaretowa
    • kuchnia od kuchni i na talerzu
    • PCEN PRZEMYŚL
    • warto przeczytać
    • rstk
    • OKO BEZ TAJEMNIC
    • ZMIERZ SIĘ Z BRAFITTERKĄ
    • ZAMEK KRASICZYN
    • BLISCY Z WYBORU
    • GMINA PRZEMYŚL
    • Z FitLine na co dzień
    • polityka
    • kalendarz imprez
    • hotelowa mapa
  • HOTELOWA MAPA
  • TRAVELSARTS
  • NASZ PRZEMYŚL
    • rocznik 2023
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219
    • rocznik 2022
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2022 NUMER 12 / 218
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2022 NUMER 11 / 217
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2022 NUMER 10 / 216
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2022 NUMER 09 / 215
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2022 NUMER 08 / 214
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2022 NUMER 07 / 213
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2022 NUMER 06 / 212
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2022 NUMER 05 / 211
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2022 NUMER 04 / 210
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2022 NUMER 03 / 209
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2022 NUMER 02 / 208
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2022 NUMER 01 / 207
    • rocznik 2021
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2021 NUMER 12 / 206
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2021 NUMER 11 / 205
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2021 NUMER 10 / 204
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2021 NUMER 9 / 203
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2021 NUMER 8 / 202
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2021 NUMER 7 / 201
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2021 NUMER 06 / 200
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2021 NUMER 05 / 199
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2021 NUMER 04 / 198
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2021 NUMER 03 / 197
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2021 NUMER 02 / 196
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2021 NUMER 01 / 195
    • rocznik 2020
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2020 NUMER 12 / 194
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2020 NUMER 11/193
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2020 NUMER 10/192
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2020 NUMER 9 / 191
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2020 NUMER 8 / 190
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2020 NUMER 7 / 189
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2020 NUMER 6 / 188
  • ZDROWIE i BEZPIECZEŃSTWO
  • KONTAKT
  • Home
  • kuchnia od kuchni i na talerzu
  • Z miłości do jedzenia …Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond

Z miłości do jedzenia …Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond

„Nie ma bardziej szczerej miłości od MIŁOŚCI do jedzenia”

Przeczytał to zdanie w restauracji, w której zaczynał swoją przygodę. Ujęło go za serce i tam je zapisał. Prowadzi codziennie do  mistrzostwa w fachu. Teraz wie, że to wymagająca miłość, zazdrosna i zaborcza. Czasem nie może się obejść bez potu i łez, ale stokrotnie częściej odpłaca szczerym „dziękuję” gości, ich ukontentowaną miną.

Przyznajmy: po prostu kochamy jeść  – nie chcemy świadomie zrezygnować chociażby z jednego posiłku, a jeśli już go pominiemy, mamy poczucie krzywdy, jakby ktoś odebrał nam coś cennego –  na tym bezspornym fakcie buduje swoją przyszłość. Przemek Żurek. Postanowił, że nie będzie karmił byle czym.  20180201_143108-e1518729558476 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond

Od kiedy sięga pamięcią, kucharzył z dziadkiem. Do dziś ma w ustach smak wspólnie wypiekanej chałki drożdżowej, czy fenomenalnych mięs. W domu jedzenie było zawsze na pierwszym miejscu, ale też liczyła się dobra jakość produktu. Tato, który świetnie gotował, popchnął go w stronę gastronomii, do Zespołu Szkół Gospodarczych im. Spytka Ligęzy, w Rzeszowie (jak życie pokazuje, kuźni wielu talentów). Po ukończeniu szkoły wiedział na pewno; to było to.                                                                                               ……na kolana powalił mnie krem z borowików; to istny creme de la creme; mocno esencjonalny, na białym winie, podbity 30% śmietanką. Jakby tego było mało, sporządzony na bulionie z gęsi – tygiel wyrazistych smaków; jest tak bogaty i treściwy, że razem z górką puree ziemniaczanego – zwieńczonej jajkiem przepiórczym –  stanowi zaskakująco sycące danie……….

20180201_155734_Burst01-e1518732282515 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue DiamondArkadiusz Czarnik, Szef Kuchni hotelu Senator (gdzie trafił po szkole), rozpalił go jeszcze bardziej. Był pierwszym nauczycielem, który potraktował go bardzo poważnie, poświęcił mu mnóstwo czasu. Instynktownie wyczuł, że Przemek CHCE się uczyć. Szanował go; wiele  nauczył. Przemek pracował z nim trzy lata. Gdy poczuł, że potrzebuje czegoś nowego, czegoś co rozwinie go dalej…. szczęśliwy los przywiódł go do Blue Diamond, w którym „akurat” zwolniło się miejsce.  W tamtym okresie (jak wieść niosła) ten przybytek, cieszący się wielkim prestiżem i uznaniem, był niedostępny dla nieopierzonych młokosów gastronomii. Słynął ze znakomitych szefów kuchni, jak choćby Michał Kuduk, którego nauki i wytyczne są cały czas drogowskazami dla jego następców.

Kucharz to ciężki kawałek chleba – przyznaje z westchnieniem. Ale zaraz uzupełnia, że praca daje ogromną satysfakcję. Pasja pochłania bezgranicznie; na szczęście ma zrozumienie i akceptację u najważniejszych dla siebie osób. To bardzo pomaga; może – bez stresu – realizować się na polu kulinarnym.  Został Szefem Kuchni w czerwcu 2017 roku. To było jak skok na głęboką wodę. Teraz uważa, że jest to bardzo dobra metoda uczenia. Nieustannie podwyższa sobie poprzeczkę. Przy tym jest niezwykle skromny; sumitował się, gdy chciałam mu zrobić zdjęcia „ z talerzami” . Ja jestem niepotrzebny, dania świadczą o mnie. Bardzo mi zaimponował.  Dokładnie rozumie, że goście dają mu kredyt zaufania i wierzą, że poda im coś wyjątkowego. Rozumie ten „ciężar”, nie chce ich zawieść.       20180201_125732-e1518729483833 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond                                                            ……polędwica z dorsza, w towarzystwie perfekcyjnie, al dente ugotowanych brokułów, ozdobiona pomarańczowymi, „mrugającymi oczkami” wyzierających ze skorupek muli, prezentowała się na talerzu zjawiskowo. I tak też smakowała; cudownie chrupiąca panierka (wzbogacona szczypiorkiem), uroczo chrzęściła; różowe połówki rzodkiewek kontrastowały lekko mdławy posmak ryby, dodając jej stosownej ostrości, wespół z przypieczonymi cebulami. Pagórki maślanego puree ziemniaczanego widowiskowo obłożone kawałkami buraka, dodawały kolorytu tej mistrzowskiej kompozycji…….

Drugim filarem potęgi kulinarnej Blue Diamond jest Patryk Mach. Tak samo jak Przemek – absolwent Zespołu Szkół Gospodarczych im. Spytka Ligęzy (!); do hotelowej restauracji trafił zaraz po jej ukończeniu. To już trzeci rok, kiedy tutaj pracuje; od czerwca ubiegłego roku razem z Przemkiem na stanowisku Szefa Kuchni. Cechami osobowości doskonale się uzupełniają, a rozumieją się „w pół słowa”. Patryk mimo młodego wieku ma spore doświadczenie; między innymi odbył staż w Hiszpanii, może poszczycić się pracą z najlepszymi Szefami Kuchni w kraju oraz udziałem w wielu konkursach kulinarnych, z których najważniejszym była Olimpiada kulinarna IKA w Erfurcie 2016 roku. Zdobył tam, wraz z kadrą Polski, srebrny i brązowy medal. Całkiem niedawno zaręczył się. Przyszła małżonka, zawsze uroczo uśmiechnięta, wspiera swoją drugą połówkę z całych sił i mocno trzyma kciuki, gdy walczy o kolejne trofea.

20180201_130100-e1518731281364 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue DiamondOpowiadając o sobie, ani na chwilę nie zapominają o współpracujących z nimi kolegach. Z całą mocą podkreślają, że stanowią drużynę. Są jak rodzina; dzielą smutki, podwajają radości. Po pracy ciężko się im rozstać. Jak to w rodzinie; wspólnie przeżywają wzloty i upadki. Każdy z nich jest inny i ta inność stanowi wielka wartość, bo pozwala się uzupełniać. Tworzą zgrany team, pomagają sobie wzajemnie. Pełne zrozumienie. W zespole jest siła; zaangażowani bez reszty w misję gotowania na najwyższym poziomie, żyją tym cały czas; nawet na gruncie prywatnym, po opuszczeniu murów hotelu. Kucharzenie wychodzi im na szóstkę, bo nad garnkami unosi się wielka – bezdyskusyjna – miłość do jedzenia. Radosne rozmowy nie milkną, bonusowo okraszone jeszcze uśmiechem młodych, przystojnych Mistrzów Patelni. W takim klimacie rodzą się przesmaczne dania (zrozumiałam dogłębnie ten fenomen); dlatego w ogóle mnie nie dziwiło, że każde, naładowane buzującą energią, jest po prostu  p y s z n e.                Chapeau bas, Panowie!

….policzki wołowe, w towarzystwie kurek, bobu, ziemniaczków w mundurkach. Fenomenalny dobór składników, festiwal tekstur i form; na przykład ożywczy, marynowany „zrolowany” ogórek. Mięso mięciuteńkie; razem z grzybami, bobem, smakowało, oj, smakowało; i ten wpleciony „miedzy wierszami”, idealnie wpasowujący się sos…..    20180201_144843-e1518729610605 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond

Z ogniem w oczach opowiadają o eksperymentach i twórczej kreacji komponowania menu (karta zmienia się 5 razy  w roku, oprócz tego są sezonowe wkładki – nad tym pieczę trzyma Patryk), o swoich dokonaniach i zdobytych trofeach. Mają się czym pochwalić; choćby wymienić tylko ostatnie: Galicyjski Kucharz Roku, zdobyte 5 miejsce  podczas Expo Sweet 2017r, laureaci w Narolu „Galicyjskich Smaków Wczoraj, Dziś i Jutro” i 3 miejsca w „Arte Culinaria Italiana 2017”, którego w marcu bieżącego roku będą gospodarzami. Aż momentami trudno uwierzyć, że dokonali tego tak młodzi ludzie. Wciąż z apetytem na kolejne konkursy i wyzwania.                                                                                20180201_123514-e1518729673218 Z miłości do jedzenia ...Przemek Żurek i Patryk Mach w Blue Diamond Mają szczęście, że właściciele kibicują i sami wysyłają na kolejne zawody kulinarne. Leży im na sercu ich rozwój. A oni cały czas są w klimacie gastronomicznym. Gotują w domu. Robią przetwory na zimę. Pieką pyszne placki. Uczestniczą w świniobiciu; robią kiełbasy, pasztety i salcesony. Nawet sny mają kulinarne. Recepta na spektakularny sukces? Jeśli tak, to pamiętajmy, że jego pierwszym przykazaniem jest   p o k o ra

Wisienka na torcie, czyli deser; mille feuille – ta obco brzmiąca nazwa ma kilka źródeł i powiązań; m.in. z Francją, niektórzy podają Neapol, a stąd już bardzo blisko do swojskiej napoleonki. „Książkowo” składa się z trzech warstw ciasta przełożonych kremem lub dżemem. W Blue Diamond – ciasto filo przełożyli obłędnym musem czekoladowym. Jak na deser przystało: rozkosznie bosko słodkim….. bardzo słodkim. Znakomicie zestawionym z wybornymi, troszkę cierpkimi lodami śliwkowymi (własnej produkcji). Och, jakże mi smakowały; tak mocno nasycone owocem. Dodatkowo, uzupełniające kropki śliwkowe, ozdabiające dzieło na talerzu, podbito jeszcze czekoladą…..

Wow, całość wybitna.

Tekst, zdjęcia: Anna Drajewicz  

Continue Reading

Previous: Druga przemyska Gala Szlachetnej Paczki
Next: Przemyśl gospodarzem XX jubileuszowej konferencji „Europa Karpat”

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Facebook Pagelike Widget

ostatnio dodane

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Artykół sponsorowany

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

W ostatnich latach liczba kontuzji wśród dzieci i młodzieży znacząco wzrosła. Dotyczy to zarówno aktywności sportowych, jak i codziennych zajęć. Głównymi przyczynami urazów są brak odpowiedniego przygotowania fizycznego, niewłaściwa technika ćwiczeń oraz siedzący tryb życia, który osłabia mięśnie i...
czytaj więcej ...
BIZNES REGION – Tychy na rozdrożu: o cłach dla Chińczyków i przyszłości Stellantis

BIZNES REGION – Tychy na rozdrożu: o cłach dla Chińczyków i przyszłości Stellantis

Chandra a depresja, jakie są różnice

Chandra a depresja, jakie są różnice

Granie w Pomaganie – kiedy dzieci pomagają dzieciom z sercem i pasją.

Granie w Pomaganie – kiedy dzieci pomagają dzieciom z sercem i pasją.

European Individual Ice Speedway Championship już 8 marca w Sanoku – ruszyła sprzedaż biletów

European Individual Ice Speedway Championship już 8 marca w Sanoku – ruszyła sprzedaż biletów

przemyśl

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Uroczystość upamiętniająca 400-lecie męczeńskiej śmierci o. Makarego Demeskiego

Uroczystość upamiętniająca 400-lecie męczeńskiej śmierci o. Makarego Demeskiego

14 czerwca w Przemyślu wielkie święto terytorialsów – Prezydent RP nadał sztandar 20 Przemyskiej Brygadzie Obrony Terytorialnej

14 czerwca w Przemyślu wielkie święto terytorialsów – Prezydent RP nadał sztandar 20 Przemyskiej Brygadzie Obrony Terytorialnej

85. rocznica Zbrodni Katyńskiej

85. rocznica Zbrodni Katyńskiej

Krajowa Administracja Skarbowa

Galanteria z chronionych zwierząt zatrzymana na granicy

Galanteria z chronionych zwierząt zatrzymana na granicy

Podkarpacka KAS i Policja przechwyciły 6 kg narkotyków

Podkarpacka KAS i Policja przechwyciły 6 kg narkotyków

W Medyce próbował przemycić czynnik chłodniczy

W Medyce próbował przemycić czynnik chłodniczy

Nowa usługa KAS – wideorozmowa ze wsparciem tłumacza języka migowego

Nowa usługa KAS – wideorozmowa ze wsparciem tłumacza języka migowego

KAS przechwyciła 3 tys. nielegalnych e-papierosów

KAS przechwyciła 3 tys. nielegalnych e-papierosów

warto rozmawiać, pytać, słuchać …

„Zaprzyjaźnij się z książką” – MONIKA MACIEWICZ

„Zaprzyjaźnij się z książką” – MONIKA MACIEWICZ

FRANKOWICZE – odkłamujemy mity z Andrzejem Zalewskim – odcinek 4

FRANKOWICZE – odkłamujemy mity z Andrzejem Zalewskim – odcinek 4

Warto rozmawiać, pytać, słuchać… – czyli pierwszy wywiad z Prezydentem Miasta Przemyśla Wojciechem Bakunem

Warto rozmawiać, pytać, słuchać… – czyli pierwszy wywiad z Prezydentem Miasta Przemyśla Wojciechem Bakunem

FRANKOWICZE odkłamujemy mity – kolejna odsłona

FRANKOWICZE odkłamujemy mity – kolejna odsłona

Jubileusz firmy INVEX REMEDIES na bazie 30-stu lat doświadczenia INWEX

Jubileusz firmy INVEX REMEDIES na bazie 30-stu lat doświadczenia INWEX

kuchnia od kuchni i na talerzu

Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

Międzynarodowy dzień PIZZY

Międzynarodowy dzień PIZZY

Magia świąt dawniej i dziś

Magia świąt dawniej i dziś

Karnawałowe przekąski z serem żółtym

Karnawałowe przekąski z serem żółtym

Wirtualny Festiwal Derenia w Bolestraszyckim Arboretum

Wirtualny Festiwal Derenia w Bolestraszyckim Arboretum

przeglądarka kabaretowa

Kobiecym okiem- Kabaret ZALOTKA

Kobiecym okiem- Kabaret ZALOTKA

PrzeglądARKA Kabaretowa – Kabaret NOC

PrzeglądARKA Kabaretowa – Kabaret NOC

PrzeglądARKA Kabaretowa – Czołówka Piekła

PrzeglądARKA Kabaretowa – Czołówka Piekła

KABARET TRZECIA STRONA MEDALU OBCHODZIŁ 5. URODZINY

KABARET TRZECIA STRONA MEDALU OBCHODZIŁ 5. URODZINY

NASZ NOWY PROGRAM AUTORSKI W RAMÓWCE GRUPY MEDIALNEJ.info

NASZ NOWY PROGRAM AUTORSKI W RAMÓWCE GRUPY MEDIALNEJ.info

Zakład Ubezpieczeń Społecznych

Wnioski 800 plus na nowy okres świadczeniowy od 1 lutego

Wnioski 800 plus na nowy okres świadczeniowy od 1 lutego

Kolejne roczniki kobiet korzystają ze świadczenia Mama 4 plus

Kolejne roczniki kobiet korzystają ze świadczenia Mama 4 plus

Pierwsze wypłaty czternastej emerytury już 1 września

Pierwsze wypłaty czternastej emerytury już 1 września

ZUS podniesie wysokość świadczenia wychowawczego do 800 zł bez dodatkowego wniosku

ZUS podniesie wysokość świadczenia wychowawczego do 800 zł bez dodatkowego wniosku

ZUS: do 1 czerwca można składać wnioski o zwrot nadpłaty składki zdrowotnej

ZUS: do 1 czerwca można składać wnioski o zwrot nadpłaty składki zdrowotnej

nasze patronaty

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

Bieszczady mają to do siebie, że przyciągają jak magnez. Wprawdzie wielu twierdzi , że Solina to nie Bieszczady to trzeba przyznać, że w wolne dnie takie jak weekend właśnie tu poza połoninami i szczytami gór jest tłoczno jak na...
czytaj więcej ...
Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

25 edycja konkursu – Podkarpacka Nagroda Samorządowa 2025

25 edycja konkursu – Podkarpacka Nagroda Samorządowa 2025

Już 17 maja wyścig z gwiazdami kolarstwa! Kolejna edycja ORLEN Lang Team Race Amatorów startuje w Arłamowie

Już 17 maja wyścig z gwiazdami kolarstwa! Kolejna edycja ORLEN Lang Team Race Amatorów startuje w Arłamowie

Rozpoczyna sie 64 Muzyczny Festiwal w Łańcucie – to spełnienie marzeń wielu melomanów

Rozpoczyna sie 64 Muzyczny Festiwal w Łańcucie – to spełnienie marzeń wielu melomanów

oko bez tajemnic

Choroby siatkówki oka są jedną z trzech najczęstszych przyczyn utraty wzroku

Choroby siatkówki oka są jedną z trzech najczęstszych przyczyn utraty wzroku

Zwyrodnienie plamki żółtej – objawy, leczenie ,,Oko bez tajemnic”

Zwyrodnienie plamki żółtej – objawy, leczenie ,,Oko bez tajemnic”

Rozpoznaj wadę wzroku u dziecka, które się nie skarży że źle widzi

Rozpoznaj wadę wzroku u dziecka, które się nie skarży że źle widzi

Cichy zabójca wzroku- JASKRA, która powoduje nieodwracalną ślepotę

Cichy zabójca wzroku- JASKRA, która powoduje nieodwracalną ślepotę

„OKO BEZ TAJEMNIC” odkrywamy tajemnice kliniki, odcinek drugi

„OKO BEZ TAJEMNIC” odkrywamy tajemnice kliniki, odcinek drugi

poeci; literaci

Konkurs Literacki – „Dziadkowie są jak album z dzieciństwa, pełen historii i wspomnień”

Konkurs Literacki – „Dziadkowie są jak album z dzieciństwa, pełen historii i wspomnień”

Dwa pokolenia, dwie świąteczne niespodzianki, jedna radość z narodzenia Pana

Dwa pokolenia, dwie świąteczne niespodzianki, jedna radość z narodzenia Pana

Kasia & Tomek – Nasza historia…

Kasia & Tomek – Nasza historia…

Wieczór autorski Moniki Maciewicz, autorki powieści Wiedma

Wieczór autorski Moniki Maciewicz, autorki powieści Wiedma

Promocja Deklaracji Praw Dziecka ONZ napisanej wierszem

Promocja Deklaracji Praw Dziecka ONZ napisanej wierszem

nasz przemyśl

NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223

NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223

NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222

NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222

NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221

NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221

NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220

NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220

NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219

NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219

kulturalny remanent

ST Sztukowisko podsumowało rok 2024

ST Sztukowisko podsumowało rok 2024

Zakończenie 29 sezonu tanecznego oraz udany start Szkoły Tańca „A-Z” Aleksandry Sołgi w Mistrzostwach Polski IDO ‘ 2023

Zakończenie 29 sezonu tanecznego oraz udany start Szkoły Tańca „A-Z” Aleksandry Sołgi w Mistrzostwach Polski IDO ‘ 2023

Stowarzyszenie Twórcze Sztukowisko przyspiesza

Stowarzyszenie Twórcze Sztukowisko przyspiesza

Pokochałem to miejsce – wystawa Leszka Matysiaka w Galerii Pod SZPAKIEM

Pokochałem to miejsce – wystawa Leszka Matysiaka w Galerii Pod SZPAKIEM

Michał BAJOR po raz kolejny odwiedził Przemyśl

Michał BAJOR po raz kolejny odwiedził Przemyśl

wrota kultury

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

WYSTAWA FOTOGRAFII  „KWIATY KRWI”

WYSTAWA FOTOGRAFII  „KWIATY KRWI”

Dawid Kędzierski „Denver” – wystawa malarstwo , rzeźba

Dawid Kędzierski „Denver” – wystawa malarstwo , rzeźba

Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

Irena Santor – wyrusza w Jubileuszową Trasę Koncertową! – na mapie koncertów znalazł się Rzeszów

Irena Santor – wyrusza w Jubileuszową Trasę Koncertową! – na mapie koncertów znalazł się Rzeszów

młode talenty

Rodzinne świętowanie w Zespole Szkół w Ostrowie

Rodzinne świętowanie w Zespole Szkół w Ostrowie

Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

Wystawa grafiki „Insectopia”

Wystawa grafiki „Insectopia”

„Dając dobro drugiemu czynisz je sobie samemu” – wyjątkowe widowisko jasełkowe w Szkole Podstawowej nr 6

„Dając dobro drugiemu czynisz je sobie samemu” – wyjątkowe widowisko jasełkowe w Szkole Podstawowej nr 6

KAMONOWE jasełka z przymrużeniem oka

KAMONOWE jasełka z przymrużeniem oka

    CENTRUM PSYCHOLOGICZNO-PROFILAKTYCZNE

       

    Platforma LIVE i VIDEO
    mobil +48 601 501 290
    Warszawa ul.Młynarska31/11
    Bielsko-Biała ul.Gościnna 85
    tel. fax 33 81 81 506

    tvpodkarpacka

    TELEWIZYJNY PORTAL INTERNETOWY
    TvPodkarpacka

    * NAJŚWIEŻSZE INFORMACJE
    * REPORTAŻE
    * TRANSMISJE TV / Wóz transmisyjny
    * TELEBIMY LED HD
    * FILMY REKLAMOWE
    * ORAZ WIELE INNYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ

    napisz do nas:
    [email protected]

    właściciel portalu:
    TVNews – LTD LONDYN UK

    informacje o serwisie

    ZASADY KORZYSTANIA Z SERWISU

    POLITYKA PRYWATNOŚCI

    POLITYKA Cookie

    Copyright © All rights reserved. | DarkNews by AF themes.