Skip to content

TWÓJ PORTAL INTERNETOWY W REGIONIE

  • Strona główna
  • aktualności
  • NA SKRÓTY
    • aktualności
    • PRZEMYŚL
    • nasze patronaty
    • WROTA KULTURY
    • Krajowa Administracja Skarbowa
    • sport
    • STAROSTWO POWIATOWE
    • artykuł sponsorowany
    • MUZEUM NARODOWE ZIEMI PRZEMYSKIEJ
    • NASZ PRZEMYŚL
    • ZUS
    • WARTO ROZMAWIAĆ PYTAĆ SŁUCHAĆ
    • młode talenty
    • polityka – politycy
    • rada miasta
    • 3.Podkarpacka Brygada Obrony Terytorialnej
    • galeria sanowa
    • BIZNES REGION
    • GMINA ORŁY
    • PM INTERNATIONAL
    • KINO HELIOS
    • kulturalny remanent
    • poeci – literaci
    • TEATR – KINO
    • przeglądARKA kabaretowa
    • kuchnia od kuchni i na talerzu
    • PCEN PRZEMYŚL
    • warto przeczytać
    • rstk
    • OKO BEZ TAJEMNIC
    • ZMIERZ SIĘ Z BRAFITTERKĄ
    • ZAMEK KRASICZYN
    • BLISCY Z WYBORU
    • GMINA PRZEMYŚL
    • Z FitLine na co dzień
    • polityka
    • kalendarz imprez
    • hotelowa mapa
  • HOTELOWA MAPA
  • TRAVELSARTS
  • NASZ PRZEMYŚL
    • rocznik 2023
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219
    • rocznik 2022
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2022 NUMER 12 / 218
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2022 NUMER 11 / 217
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2022 NUMER 10 / 216
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2022 NUMER 09 / 215
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2022 NUMER 08 / 214
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2022 NUMER 07 / 213
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2022 NUMER 06 / 212
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2022 NUMER 05 / 211
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2022 NUMER 04 / 210
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2022 NUMER 03 / 209
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2022 NUMER 02 / 208
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2022 NUMER 01 / 207
    • rocznik 2021
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2021 NUMER 12 / 206
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2021 NUMER 11 / 205
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2021 NUMER 10 / 204
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2021 NUMER 9 / 203
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2021 NUMER 8 / 202
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2021 NUMER 7 / 201
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2021 NUMER 06 / 200
      • NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2021 NUMER 05 / 199
      • NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2021 NUMER 04 / 198
      • NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2021 NUMER 03 / 197
      • NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2021 NUMER 02 / 196
      • NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2021 NUMER 01 / 195
    • rocznik 2020
      • NASZ PRZEMYŚL – GRUDZIEŃ 2020 NUMER 12 / 194
      • NASZ PRZEMYŚL – LISTOPAD 2020 NUMER 11/193
      • NASZ PRZEMYŚL – PAŹDZIERNIK 2020 NUMER 10/192
      • NASZ PRZEMYŚL – WRZESIEŃ 2020 NUMER 9 / 191
      • NASZ PRZEMYŚL – SIERPIEŃ 2020 NUMER 8 / 190
      • NASZ PRZEMYŚL – LIPIEC 2020 NUMER 7 / 189
      • NASZ PRZEMYŚL – CZERWIEC 2020 NUMER 6 / 188
  • ZDROWIE i BEZPIECZEŃSTWO
  • KONTAKT
  • Home
  • kuchnia od kuchni i na talerzu
  • Co jest miarą kulinarnego sukcesu?

Co jest miarą kulinarnego sukcesu?

1000 lajków pod postem na Fb? Rozpoznawalność w mediach ? A może to, że po dwóch godzinach od rozpoczęcia wydawania lunchu nie ma już zupy i głównego dania, a sala „zmieniła” się  trzy razy?  Miny gości nad talerzami – pełne uwielbienia, – mówią wszystko…..

Czy spodziewał się, że decyzja podjęta – może nie całkiem świadomie – w wieku 12 lat okaże się wiążąca i „dorosła” ? Maciek miał właśnie tyle lat, gdy jego mama złamała rękę. Wywodził się z „tradycyjnego” domu, gdzie jedzenie gotowało się od podstaw. W planie na sobotni obiad była czernina , do której trzeba było ugnieść kluski; zrobił je już przyszły kreator smaków. To pierwsze wyzwanie kulinarne okazało się tak pasjonującym, że coraz więcej czasu zaczął spędzać w kuchni; mama szybko zyskała  gorliwego ucznia. Spod jego ręki zaczęły wjeżdżać na rodzinny stół zupy, surówki do mięsa, drobne przekąski. Naturalną konsekwencją rozbudzonej pasji była szkoła gastronomiczna w Płocku. Po jej ukończeniu nowo mianowany czeladnik kucharstwa poszedł za ciosem i w wieku 18 lat złożył pierwsze C.V. do jednej Warszawskiej restauracji „Valencia”. 25530435_2033673296901631_150918144_o-e1513634989477 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?Pracował tam krótko, ale to był PRZEŁOM w jego życiu.  Poznał kuchnię hiszpańską (przewodnikiem była kubańska kucharka) – prawdziwa sola, kalmary, krewetki, paella – takie klimaty. Szukał dalej, chciał się rozwijać – aplikował do renomowanej, biznesowej restauracji „99”, wielokrotnie nagradzanej za najlepszą kuchnię międzynarodową. Dostał się. Na stanowisku kucharza poznawał tajniki kuchni amerykańskiej, śródziemnomorskiej –  tutaj usmażył swojego pierwszego tuńczyka, miecznika. Nawet kwiat lotosu (!).  Wow, dla 19 – latka, to był wielki świat: steki, polędwice, antrykoty. Dziki ryż….. Tam nauczył się „rzetelnego” rzemiosła i trudnej sztuki wykorzystywania produktu w 100%. Przepracował owocnie 7 lat; właśnie tam poznał swojego pierwszego guru – Ernesta Jagodzińskiego, który zaszczepił go fascynacją orientem, kuchnią fuzion – nauczył niestandardowego łączenia produktów, mieszania i komponowania składników, wykorzystania różnych tekstur. Dodawania do azjatyckich potraw polskiej nuty. I obowiązkowo kolendry i limonki. 25520923_2033673953568232_1566115741_o-e1513634465168 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?

…..Sałatka z pieczonym burakiem. Jej zjawiskowy wygląd sprawił, że na moment zapomniałam o głodzie. Smażone złociste węgierki, dekoracyjnie wkomponowane w biel sera; z ozdobnie zielonymi łodyżkami kiełków super kontrastują bordowe buraczki. I wyobraźcie sobie – do tego kremowe różyczki fenomenalnego winegretu żurawinowego. Prawdziwa feeria barw! Nasyciwszy nią oczy, rozpoczęłam niespieszne delektowanie, które pochłonęło moje kubki smakowe bez reszty. Ciepłe, słodkawe śliwki w połączeniu ze słoną, wręcz cierpką bryndzą stworzyły boski smak. Podkreślony przez buraka (specjalnie opracowany przez Pana Maćka sposób przyrządzenia warzywa, uwypukla bogactwo jego smaku), z delikatnym końcowym akcentem żurawiny….. Po prostu pycha! Już jako 26 – latek, poczuł się na tyle „mocny”, że razem ze swoim guru otworzył w Poznaniu restaurację „Cucina” ( przy 5 – gwiazdkowym, bardzo popularnym hotelu), zostając zastępcą Szefa Kuchni. Nie spoczął na laurach; ciągle chciał więcej i więcej. Postawił sobie jasny cel: zostać Szefem Kuchni przed 30 – stką!

25552652_2033672810235013_528458094_o-e1513634960303 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?Ważnym, milowym krokiem  była praca w „Belvedere”; tutaj poznał swojego drugiego mentora: Henryka Nieciejowskiego, wybitnego kucharza. To też okres aktywnego uczestnictwa w wewnętrznych konkursach kulinarnych, w których zwycięstwo pozwoliło mu tworzyć menu restauracji i mieć wpływ na to, co i jak się w niej podaje.

… Pierogi z czerwoną soczewicą i niebieskim serem pleśniowym. Farsz – na ostro, z pazurem, który tak lubię. Ach, i jak cudownie podane! Pan Maciek nic nie marnuje; wykorzystuje wszystko „do końca”, dlatego potrawa oprócz pysznego, śmietanowo – słonecznikowego sosu ozdobiona była trotkami pietruszki, pozostałymi po produkcji oliwy. Brawo za pomysł wykorzystania „zielonych nici”, które niewątpliwie wpłynęły na atrakcyjny wygląd i smak!

I wreszcie stało się; miał 28 lat, gdy został Szefem Kuchni „Delicja Polska”. Zaproponował kuchnię autorską, w oparciu o polskie produkty. Podawał wyszukane dania w nowej, bardziej nowoczesnej odsłonie. To był również czas prestiżowych sukcesów; szefując, zdobył dwie czapki renomowanego „żółtego przewodnika” Gault&Millau Polska. W międzyczasie wyjeżdżał za granicę rozsławiać rodzimą, zdrową żywność. Poznał kolejną ważną dla siebie osobę – Marcina Suchenka; od którego czerpał wiedzę pełnymi garściami. Marcin zaszczepił go też polską ekologią, wespół ze wspomnianym wcześniej Ernestem Jagodzińskim. To bardzo intensywny czas wyjazdów zagranicznych i terminowania w 5-cio gwiazdkowych restauracjach na całym świecie.

25521076_2033674080234886_1740395175_o-e1513634473983 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?25520950_2033672960234998_291532853_o-e1513635009330 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?2017 rok. Co teraz robi Maciek Fabisiak? Przeniósł się do Rzeszowa, bo z Podkarpacia pochodzi jego małżonka, Natalia. Całym sercem dzielnie wspiera męża w nowym przedsięwzięciu, w które włożyli wszystkie swoje oszczędności. Maciek jest  właścicielem i jednocześnie Szefem Kuchni restauracji Smacznego. Żona poświęciła temu całą siebie; prowadzi buchalterię, stronę www, odpisuje na posty na Fb. Ale przede wszystkim opiekuje się ich rocznym synkiem. Bez jej pomocy i zaangażowania …

Chociaż SMACZNEGO istnieje zaledwie pół roku, to ma rzesze zadowolonych gości. Dla absolutnego misterium sztuki kulinarnej – w wykonaniu Maćka, począwszy od lemoniady, a skończywszy na deserze – są gotowi przyjeżdżać z drugiego końca miasta. Każde danie jest dopracowane w najmniejszym szczególiku; na talerzu nie ma nic przypadkowego, a dobór każdego składnika jest starannie przemyślany. Pan Maciek osobiście kupuje warzywa u lokalnych, sprawdzonych rolników, stawia na sezonowość. Kieruje się zasadą, pod którą i ja podpisuję się obiema rękami: „Po co kombinować i sprowadzać coś z daleka, mając na miejscu takie pyszności i bogactwo lokalnych warzyw i produktów. W prostocie jest klasa i niekwestionowany dobry smak”. Stoi też na stanowisku, że jeżeli klient zamawia mięsiwo, to wymaga (i płaci) przede wszystkim słusznej jego porcji, a nie towarzyszących dodatków. To ono jest gwiazdą na talerzu, którą nic nie powinno przyćmić. I tę filozofię widać na serwowanych półmiskach.

25530387_2033673026901658_1711655571_o-e1513634999646 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?I właśnie dlatego efekt końcowy jest doskonały, a smak potraw –  z a c h w y c a j ą c y!

…Pierogi z dziczyzną w jego wykonaniu to zniewalająca podniebienie rozpusta: specjalnie „postarzała” śmietana, której kleksy malowniczo rozlały się na pierogach, dała fenomenalny, ziemisty smak kory. Znakomicie pasujący do dziczyzny; długo duszonej i jeszcze podrasowanej słoniną. Sos z jałowca, o przepięknym kolorze i smaku, podkreślał wybitnie doskonałość tej mistrzowskiej kompozycji. Kropelki soczyście zielonego oleju z natki pietruszki dodały niewątpliwie walorów nie tylko wizualnych, ale i  smakowych. Czyż to nie creme de la creme? 25551714_2033672863568341_1947421735_o-e1513634968180 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?

Głęboko w sercu ma wyryte słowa Pierwszej Nauczycielki, Mamy: „Szanuj pracę , bo praca da ci wszystko”. Poza nią szanuje ludzi, produkt. Sam w cieniu, w kuchni, przy garach; dopieszcza, doprawia, czaruje na talerzu prawdziwe cuda. Jego wyobraźnia kulinarna i pasja tworzenia zdają się nie znać granic. Niezwykle skromny. Wielki potrawami, które wychodzą spod jego ręki. Szczęśliwy, gdy na twarzach gości widać błogi uśmiech ukontentowania… Maciek Fabisiak. Chapeau bas.25530756_2033673576901603_1045002406_o-e1513634513676 Co jest miarą kulinarnego sukcesu?

Restauracja Smacznego urządza 3 – daniowe kolacje degustacyjne ( z kieliszkiem wina), w bardzo atrakcyjnej cenie 69 zł. Można sprawić komuś wyjątkową radość celebrowania i smakowania wyśmienitych potraw; zapraszając na nią, bądź darując specjalny voucher. Szczegóły na Fb.

tekst & foto : Anna DRAJEWICZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Previous: Dwór Wapowce pod Przemyślem rozpoczął sezon na Gale Ślubne
Next: KUCHNIA PODKARPACIA – ANNA DRAJEWICZ

WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

Międzynarodowy dzień PIZZY

Międzynarodowy dzień PIZZY

    Facebook Pagelike Widget

    ostatnio dodane

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    Tragedia wisi w powietrzu!

    Tragedia wisi w powietrzu!

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

    Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

    Artykół sponsorowany

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    Lody to nie tylko smaczna, ale i wbrew pozorom zdrowa przekąska. Pod warunkiem jednak, że przygotujemy je w domu. Wtedy sami decydujemy o tym, jakich użyjemy składników, ile dosypiemy cukru i czy dodamy czekoladę. Co ważne, lody to jedne...
    czytaj więcej ...
    Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

    Wzrastająca liczba kontuzji u dzieci i młodzieży – jak zapobiegać urazom?

    BIZNES REGION – Tychy na rozdrożu: o cłach dla Chińczyków i przyszłości Stellantis

    BIZNES REGION – Tychy na rozdrożu: o cłach dla Chińczyków i przyszłości Stellantis

    Chandra a depresja, jakie są różnice

    Chandra a depresja, jakie są różnice

    Granie w Pomaganie – kiedy dzieci pomagają dzieciom z sercem i pasją.

    Granie w Pomaganie – kiedy dzieci pomagają dzieciom z sercem i pasją.

    PRZEMYŚL

    Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

    Otwarcie Wodnego Placu Zabaw już 28 czerwca!

    W sobotę, 28 czerwca br. o godz. 10.00 rusza Wodny Plac Zabaw przy ulicy Sanockiej 12 B.  Wodny plac zabaw to idealne miejsce letniego wypoczynku dla dzieci i całych rodzin. Serdecznie zapraszamy mieszkańców i gości Przemyśla do korzystania z obiektu...
    czytaj więcej ...
    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    Uroczystość upamiętniająca 400-lecie męczeńskiej śmierci o. Makarego Demeskiego

    Uroczystość upamiętniająca 400-lecie męczeńskiej śmierci o. Makarego Demeskiego

    14 czerwca w Przemyślu wielkie święto terytorialsów – Prezydent RP nadał sztandar 20 Przemyskiej Brygadzie Obrony Terytorialnej

    14 czerwca w Przemyślu wielkie święto terytorialsów – Prezydent RP nadał sztandar 20 Przemyskiej Brygadzie Obrony Terytorialnej

    85. rocznica Zbrodni Katyńskiej

    85. rocznica Zbrodni Katyńskiej

    Krajowa Administracja Skarbowa

    Galanteria z chronionych zwierząt zatrzymana na granicy

    Galanteria z chronionych zwierząt zatrzymana na granicy

    Podkarpacka KAS i Policja przechwyciły 6 kg narkotyków

    Podkarpacka KAS i Policja przechwyciły 6 kg narkotyków

    W Medyce próbował przemycić czynnik chłodniczy

    W Medyce próbował przemycić czynnik chłodniczy

    Nowa usługa KAS – wideorozmowa ze wsparciem tłumacza języka migowego

    Nowa usługa KAS – wideorozmowa ze wsparciem tłumacza języka migowego

    KAS przechwyciła 3 tys. nielegalnych e-papierosów

    KAS przechwyciła 3 tys. nielegalnych e-papierosów

    warto rozmawiać, pytać, słuchać …

    „Zaprzyjaźnij się z książką” – MONIKA MACIEWICZ

    „Zaprzyjaźnij się z książką” – MONIKA MACIEWICZ

    FRANKOWICZE – odkłamujemy mity z Andrzejem Zalewskim – odcinek 4

    FRANKOWICZE – odkłamujemy mity z Andrzejem Zalewskim – odcinek 4

    Warto rozmawiać, pytać, słuchać… – czyli pierwszy wywiad z Prezydentem Miasta Przemyśla Wojciechem Bakunem

    Warto rozmawiać, pytać, słuchać… – czyli pierwszy wywiad z Prezydentem Miasta Przemyśla Wojciechem Bakunem

    FRANKOWICZE odkłamujemy mity – kolejna odsłona

    FRANKOWICZE odkłamujemy mity – kolejna odsłona

    Jubileusz firmy INVEX REMEDIES na bazie 30-stu lat doświadczenia INWEX

    Jubileusz firmy INVEX REMEDIES na bazie 30-stu lat doświadczenia INWEX

    kuchnia od kuchni i na talerzu

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    WBREW POZOROM LODY SĄ ZDROWĄ PRZEKĄSKĄ

    Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

    Deska serów – czyli smaczny pomysł na każdą imprezę

    Międzynarodowy dzień PIZZY

    Międzynarodowy dzień PIZZY

    Magia świąt dawniej i dziś

    Magia świąt dawniej i dziś

    Karnawałowe przekąski z serem żółtym

    Karnawałowe przekąski z serem żółtym

    przeglądarka kabaretowa

    Kobiecym okiem- Kabaret ZALOTKA

    Kobiecym okiem- Kabaret ZALOTKA

    PrzeglądARKA Kabaretowa – Kabaret NOC

    PrzeglądARKA Kabaretowa – Kabaret NOC

    PrzeglądARKA Kabaretowa – Czołówka Piekła

    PrzeglądARKA Kabaretowa – Czołówka Piekła

    KABARET TRZECIA STRONA MEDALU OBCHODZIŁ 5. URODZINY

    KABARET TRZECIA STRONA MEDALU OBCHODZIŁ 5. URODZINY

    NASZ NOWY PROGRAM AUTORSKI W RAMÓWCE GRUPY MEDIALNEJ.info

    NASZ NOWY PROGRAM AUTORSKI W RAMÓWCE GRUPY MEDIALNEJ.info

    Zakład Ubezpieczeń Społecznych

    Wnioski 800 plus na nowy okres świadczeniowy od 1 lutego

    Wnioski 800 plus na nowy okres świadczeniowy od 1 lutego

    Kolejne roczniki kobiet korzystają ze świadczenia Mama 4 plus

    Kolejne roczniki kobiet korzystają ze świadczenia Mama 4 plus

    Pierwsze wypłaty czternastej emerytury już 1 września

    Pierwsze wypłaty czternastej emerytury już 1 września

    ZUS podniesie wysokość świadczenia wychowawczego do 800 zł bez dodatkowego wniosku

    ZUS podniesie wysokość świadczenia wychowawczego do 800 zł bez dodatkowego wniosku

    ZUS: do 1 czerwca można składać wnioski o zwrot nadpłaty składki zdrowotnej

    ZUS: do 1 czerwca można składać wnioski o zwrot nadpłaty składki zdrowotnej

    nasze patronaty

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    Jeszcze nie opadł kurz po XV Zlocie Leśnych Ludzi w Polańczyku a już tęsknimy za kolejną edycją. Ktoś kiedyś powiedział jak masz dość wszystkiego w swoim życiu, rzuć wszystko i jedź w Bieszczady. Wielu z nich tak zrobiło wiele...
    czytaj więcej ...
    Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

    Puchar Soliny – edycja 2025 rozpoczęta

    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    25 edycja konkursu – Podkarpacka Nagroda Samorządowa 2025

    25 edycja konkursu – Podkarpacka Nagroda Samorządowa 2025

    Już 17 maja wyścig z gwiazdami kolarstwa! Kolejna edycja ORLEN Lang Team Race Amatorów startuje w Arłamowie

    Już 17 maja wyścig z gwiazdami kolarstwa! Kolejna edycja ORLEN Lang Team Race Amatorów startuje w Arłamowie

    WROTA KULTURY

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    XV ZLOT LEŚNYCH LUDZI – Polańczyk 2025

    Jeszcze nie opadł kurz po XV Zlocie Leśnych Ludzi w Polańczyku a już tęsknimy za kolejną edycją. Ktoś kiedyś powiedział jak masz dość wszystkiego w swoim życiu, rzuć wszystko i jedź w Bieszczady. Wielu z nich tak zrobiło wiele...
    czytaj więcej ...
    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    Natchnieni Bieszczadem po raz czwarty w Przemyślu

    WYSTAWA FOTOGRAFII  „KWIATY KRWI”

    WYSTAWA FOTOGRAFII  „KWIATY KRWI”

    Dawid Kędzierski „Denver” – wystawa malarstwo , rzeźba

    Dawid Kędzierski „Denver” – wystawa malarstwo , rzeźba

    Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

    Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

    oko bez tajemnic

    Choroby siatkówki oka są jedną z trzech najczęstszych przyczyn utraty wzroku

    Choroby siatkówki oka są jedną z trzech najczęstszych przyczyn utraty wzroku

    Zwyrodnienie plamki żółtej – objawy, leczenie ,,Oko bez tajemnic”

    Zwyrodnienie plamki żółtej – objawy, leczenie ,,Oko bez tajemnic”

    Rozpoznaj wadę wzroku u dziecka, które się nie skarży że źle widzi

    Rozpoznaj wadę wzroku u dziecka, które się nie skarży że źle widzi

    Cichy zabójca wzroku- JASKRA, która powoduje nieodwracalną ślepotę

    Cichy zabójca wzroku- JASKRA, która powoduje nieodwracalną ślepotę

    „OKO BEZ TAJEMNIC” odkrywamy tajemnice kliniki, odcinek drugi

    „OKO BEZ TAJEMNIC” odkrywamy tajemnice kliniki, odcinek drugi

    poeci; literaci

    Konkurs Literacki – „Dziadkowie są jak album z dzieciństwa, pełen historii i wspomnień”

    Konkurs Literacki – „Dziadkowie są jak album z dzieciństwa, pełen historii i wspomnień”

    Dwa pokolenia, dwie świąteczne niespodzianki, jedna radość z narodzenia Pana

    Dwa pokolenia, dwie świąteczne niespodzianki, jedna radość z narodzenia Pana

    Kasia & Tomek – Nasza historia…

    Kasia & Tomek – Nasza historia…

    Wieczór autorski Moniki Maciewicz, autorki powieści Wiedma

    Wieczór autorski Moniki Maciewicz, autorki powieści Wiedma

    Promocja Deklaracji Praw Dziecka ONZ napisanej wierszem

    Promocja Deklaracji Praw Dziecka ONZ napisanej wierszem

    nasz przemyśl

    NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223

    NASZ PRZEMYŚL – MAJ 2023 NUMER 05 / 223

    NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222

    NASZ PRZEMYŚL – KWIECIEŃ 2023 NUMER 04 / 222

    NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221

    NASZ PRZEMYŚL – MARZEC 2023 NUMER 03 / 221

    NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220

    NASZ PRZEMYŚL – LUTY 2023 NUMER 02 / 220

    NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219

    NASZ PRZEMYŚL – STYCZEŃ 2023 NUMER 01 / 219

    kulturalny remanent

    ST Sztukowisko podsumowało rok 2024

    ST Sztukowisko podsumowało rok 2024

    Zakończenie 29 sezonu tanecznego oraz udany start Szkoły Tańca „A-Z” Aleksandry Sołgi w Mistrzostwach Polski IDO ‘ 2023

    Zakończenie 29 sezonu tanecznego oraz udany start Szkoły Tańca „A-Z” Aleksandry Sołgi w Mistrzostwach Polski IDO ‘ 2023

    Stowarzyszenie Twórcze Sztukowisko przyspiesza

    Stowarzyszenie Twórcze Sztukowisko przyspiesza

    Pokochałem to miejsce – wystawa Leszka Matysiaka w Galerii Pod SZPAKIEM

    Pokochałem to miejsce – wystawa Leszka Matysiaka w Galerii Pod SZPAKIEM

    Michał BAJOR po raz kolejny odwiedził Przemyśl

    Michał BAJOR po raz kolejny odwiedził Przemyśl

    młode talenty

    Rodzinne świętowanie w Zespole Szkół w Ostrowie

    Rodzinne świętowanie w Zespole Szkół w Ostrowie

    Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

    Studencka Wystawa Pracowni Fotografii oficjalnie otwarta!

    Wystawa grafiki „Insectopia”

    Wystawa grafiki „Insectopia”

    „Dając dobro drugiemu czynisz je sobie samemu” – wyjątkowe widowisko jasełkowe w Szkole Podstawowej nr 6

    „Dając dobro drugiemu czynisz je sobie samemu” – wyjątkowe widowisko jasełkowe w Szkole Podstawowej nr 6

    KAMONOWE jasełka z przymrużeniem oka

    KAMONOWE jasełka z przymrużeniem oka

     

      CENTRUM PSYCHOLOGICZNO-PROFILAKTYCZNE

         

      Platforma LIVE i VIDEO
      mobil +48 601 501 290
      Warszawa ul.Młynarska31/11
      Bielsko-Biała ul.Gościnna 85
      tel. fax 33 81 81 506

      tvpodkarpacka

      TELEWIZYJNY PORTAL INTERNETOWY
      TvPodkarpacka

      * NAJŚWIEŻSZE INFORMACJE
      * REPORTAŻE
      * TRANSMISJE TV / Wóz transmisyjny
      * TELEBIMY LED HD
      * FILMY REKLAMOWE
      * ORAZ WIELE INNYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ

      napisz do nas:
      [email protected]

      właściciel portalu:
      TVNews – LTD LONDYN UK

      informacje o serwisie

      ZASADY KORZYSTANIA Z SERWISU

      POLITYKA PRYWATNOŚCI

      POLITYKA Cookie

      Copyright © All rights reserved. | DarkNews by AF themes.