Co oprócz nauki otrzymują uczniowie ZSU-HiG w Przemyślu

Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych to szkoła, która kształci przyszłych ludzi sukcesu – odpowiedzialnych, przedsiębiorczych, aktywnych oraz twórczych. Kadra pedagogiczna  zapewnia uczniom  jakość kształcenia na najwyższym poziomie oraz atmosferę pełną życzliwości. Wspiera i motywowanie uczniów w dążeniu do osiągania zamierzonych celów.

Szkoła od lat pozyskuje środki  unijne w  celu  zwiększenia szans na zatrudnienie swoich absolwentów poprzez poprawę jakości kształcenia zawodowego dostosowanego do rynku pracy oraz wzbogacenia oferty edukacyjnej.

Obecnie realizuje projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego – „Kształcenie zawodowe szansą dla Ciebie” – w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020.

Pracownie gastronomiczne Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych oferują wyjątkowy asortyment produktów cukierniczych i garmażeryjnych. Prowadzą obsługę imprez okolicznościowych i usługi kateringowe dla małych i dużych firm. Zapewniają szeroki asortyment potraw i oryginalnych zakąsek na stoły bankietowe oraz przyjęcia okolicznościowe. Przyjmując zlecenie zapewniają pełną obsługę, począwszy od przygotowania wystroju sali po profesjonalną obsługę kelnerską.

Wysokiej jakości wyroby idące w parze z atrakcyjnymi cenami znalazły uznanie wielu konsumentów na terenie całego Podkarpacia.