Mali adepci kulinariów wzięli udział w „Akademii Gotowania Malucha”, która odbyła się w Restauracji ,, Polanka” w Przemyślu. Tym razem w małych kucharzy wcieliły się dzieci z przedszkola Omnibusek. Na zajęciach w Akademii gotowania każde dziecko dowiaduje się, jak zdrowo się odżywiać, uczy się dobrych manier oraz reguł savoir-vivre’u „Akademia gotowania malucha” to dla dzieci okazja do poznania nowych smaków, zapachów i przepisów {youtube}wDRu_KXKAfc{/youtube} przygotowywanych na bazie naturalnych składników. Przedszkole Omnibusek w swoich zajęciach wprowadziło elementy kultury japońskiej, dzieci uczą się na co dzień języka japońskiego, nic wiec dziwnego, że tematem i potrawą przygotowywaną w tym dniu było SUSHI.
Dzieci bacznie obserwowały szefa kuchni ,,Polanka”i wykonywały wszystkie jego polecenia.W czasie trwania warsztatów przedszkolaki uczyły się rozpoznawać i nazywać poszczególne składniki, kosztowały awokado, łososia i paluszki krabowe. Dzięki takim warsztatom kształtuje się u nich pozytywne nastawienie do jedzenia i zdrowe nawyki żywieniowe. Dzieci poznają zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni nabierają odwagi i pewności siebie oraz poznają kulinarne tradycje i zwyczaje innych krajów.